Gedragsbegeleiding

We willen allemaal graag genieten van en met onze hond. Helaas kan het zijn dat dat niet lukt omdat je tegen gedrag aanloopt wat het functioneren in onze maatschappij heel lastig maakt. Je kunt daarbij denken aan uitvallen naar honden of blaffen naar bezoek. Of je hond heeft enorme angsten, zoals geluidsangst.

 

Daar kunnen wij je bij helpen!  Samen gaan we op zoek naar de oorzaak van het gedrag. Welke emoties, triggers en factoren zorgen ervoor dat je hond doet wat hij doet. Door daar meer inzicht in te krijgen, kunnen we werken aan een oplossing die niet alleen fijn is voor jou, maar ook voor jouw hond! Met advies op maat begeleiden we jullie op een manier die past bij jullie en jullie mogelijkheden.  Daarbij staat het welzijn van jou en jouw hond centraal!

 

Ons traject gedragsbegeleiding bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Voorbereiding aan de hand van een uitgebreid intakeformulier en filmpjes
  • Een huisbezoek van ca. 1,5 – 2 uur waarin we dieper ingaan op het probleem en alle informatie die wij ontvangen hebben
  • Observatie en eventueel een palpatie van de hond tijdens het huisbezoek
  • Een eerste advies na afloop van het huisbezoek waar je direct mee aan de slag kunt
  • Een verslag per mail van het eerste advies 
  • Een vervolgbezoek om je te helpen bij het in de praktijk brengen van het advies
  • Na het vervolgbezoek volgt er nazorg van 2 maanden lang waarbij we tweewekelijks 30 minuten online contact hebben. Dit gebruiken we om de voortgang te bespreken en het advies in stapjes aan te vullen. 

 

Naast deze begeleiding kun je tijdens dit traject bij ons terecht via mail en WhatsApp voor vragen. 

 

We werken op deze manier zodat we de begeleiding volledig in jullie tempo op jou en je hond af kunnen stemmen. Door contact te houden kunnen we de begeleiding op tijd bijsturen en het advies in kleine stapjes aanvullen voor een beter resultaat. 

 

Google-Beoordeling
4.9
Gebaseerd op 11 recensies
×
js_loader