…is voor elke hond een toegevoegde waarde. Pup, puber, volwassen hond of senior, hondenmassage is er voor elke leeftijd.
Het heeft heel veel positieve effecten op zowel de lichamelijke als mentale gezondheid van je hond. Ideaal dus ter ondersteuning bij lichamelijke klachten of beperkingen, gedragsproblemen en hele actieve honden of sporthonden.
Daarnaast is hondenmassage een hele fijne manier om samen te werken met je hond. Je werkt echt in verbinding en kijkt goed wat jouw hond wel en niet prettig vindt. Daar pas je je massage op aan. Dit versterkt de band tussen jou en je hond.
En mankeert jouw hond helemaal niets? Dan is het toch fijn om met massage te kunnen ontspannen. Het hoofd leegmaken, de alledaagse prikkels verwerken en zich weer lekker in zijn vel voelen.
In onze steeds drukker wordende maatschappij krijgen onze honden behoorlijk wat prikkels te verwerken. Voor sommige honden zijn al die prikkels teveel en bouwt de spanning op. Dit kan zich uiten in overmatig blaffen, happen, bijten, angst, uitvallen, slopen, onrust of nervositeit.
Misschien is er een andere reden waarom jouw hond veel stress ervaart of ongewenst gedrag laat zien. Hondenmassage kan in zo’n geval een hele fijne ondersteuning zijn.
Wat doet massage voor een hond met veel stress of ongewenst gedrag?
Massage is daardoor uitermate geschikt voor jouw adoptiehond of herplaatser. Want wat een stress brengt dat met zich mee, verandering van omgeving, misschien wel een lange reis, nieuwe geuren en geluiden. Daarnaast ben jij ook nog een helemaal nieuw voor hem. Fijn om hem dan rust en vertrouwen te kunnen bieden met massage.
Je hond kan door allerlei oorzaken lichamelijke klachten hebben. Denk aan de ouder wordende hond die moeite krijgt met opstaan en bewegen. De pup in de groei. De actieve hond of sporthond met blessures. Botbreuken, operatie of het missen van een poot. Of een hond met problemen aan het bewegingsapparaat. Denk aan Heupdysplasie, Elleboogdysplasie, Spondylose, Artrose of Patella Luxatie.
Bij lichamelijke klachten gaat een hond vaak compenseren. Het gezonde deel moet harder werken om het deel met klacht op te kunnen vangen. Hierdoor zie je vaak dat het lichaam uit balans raakt. Het deel waarmee de hond compenseert raakt overbelast en het deel dat hij ontziet onderbelast.
Wat doet massage voor een hond met lichamelijke klachten?
Hondenmassage is nooit een vervanging voor een behandeling bij een dierenarts of medisch specialist. Bij twijfel zal ik altijd doorverwijzen!
Wil je meteen aan de slag? Bekijk dan mijn massagetip in dit filmpje!
HondVerbond is aangesloten bij de beroepsvereniging voor Kynologisch Masseurs en Therapeuten: Palpabel.
Massagetherapie is bedoeld om jouw hond met lichamelijke klachten of gedragsproblemen te ondersteunen. Vooraf aan het eerste consult ontvang je een uitgebreid intakeformulier. Om een goed beeld te krijgen ontvang ik graag meer informatie over jouw hond, de klacht, zijn gedrag, jullie leefsituatie en zijn gezondheid.
Eerste consult
Tijdens het eerste consult bespreken we het ingevulde formulier. Daarna doe ik een observatie, waarbij ik naar het lichaam van jouw hond kijk in stand en beweging, en een palpatie, waarbij ik zijn lichaam afvoel op aandachtsgebieden. Daarbij kijk ik goed naar de signalen van jouw hond en hoe hij op mij reageert. Dit geeft mij genoeg informatie voor een behandelplan. Vervolgens laat ik je hond kennismaken met massage.
Om een vertrouwensband op te kunnen bouwen, blijf ik binnen de grenzen van je hond. Dit betekent dat ik soms creatief te werk moet gaan, door bv. een spelletje tussendoor te doen, een pauze in te lassen of in sommige gevallen de sessie heel kort te houden.
Vervolgsessies
Naast de massage die ik in de vervolgsessies toepas, leer ik jou ook een aantal technieken om zelf je hond te kunnen masseren.
Je zult merken dat het regelmatig herhalen van de massage zorgt voor een beter resultaat.
Indien nodig en mogelijk combineer ik de hondenmassage met bewegings- en/of balansoefeningen.
Locatie
De consulten kunnen bij jou thuis plaatsvinden of op onze locatie in Druten. Net wat voor jou en jouw hond het prettigste is.