Cursussen, workshops & lezingen

Ons aanbod van cursussen, workshops en lezingen groeit en er is er om jou en jouw hond te laten groeien.  Ons aanbod is erop gericht om jou en je hond te helpen. Om jullie band te versterken, in balans te blijven of te komen en om samen plezier te maken.  Elke hond is welkom bij ons. Jong en oud, fysiek fit of toch niet helemaal, mentaal in balans of met gedragsmatige uitdagingen. Wij passen ons aanbod op jullie aan!

CURSUS FIT EN VITAAL

Speciaal voor de seniorhond!

Voor wie geschikt?

 • voor de wat ouder wordende hond die wel graag uitgedaagd wordt
 • voor jou en je hond als lange wandelingen niet meer kunnen
 • voor jou en je ouder wordende hond die nog wel heel graag wat wil doen
 • voor jou en je hond als er door fysieke problemen veel activiteiten niet meer kunnen

Wat houdt de cursus in?

We doen verschillende activiteiten waarbij je hond mentaal uitgedaagd wordt en waarbij lichaamsbewustzijn centraal staat. Als je hond fysieke klachten heeft dan wordt het programma specifiek aangepast op wat jouw hond nodig heeft. We kijken niet wat je hond niet meer kan, maar vooral wat hij allemaal nog wel kan! Mentale en fysieke uitdaging in een goede balans houdt je hond langer vitaal.

 

Wanneer en kosten?

De cursus wordt gegeven op vrijdagmiddag, om de week, en bestaat uit 6 lessen.

De lessen zijn in een tweetal en duren ca. 30 minuten.

NB de cursus start bij minimaal 4 aanmeldingen.

Kosten voor deze cursus zijn € 145,-

 

Waar?

Onze leslocatie in Druten

CURSUS ‘UITVALLENDE HOND’

Had jij ook heerlijke lange wandelingen voor ogen toen je een hond kreeg? Samen wandelen, onderweg een terrasje pakken, het leek allemaal zo mooi. Maar merk je dat de praktijk anders is? Zijn de wandelingen niet zo ontspannen? Valt jouw hond uit naar andere honden? Ben je tijdens de wandeling continu alert of er andere honden aankomen?

Ben jij gemotiveerd om hiermee intensief aan de slag te gaan?

Wil je je hond en jezelf helpen om weer met meer ontspanning op pad te gaan?

Dan is deze cursus geschikt voor jou.

 

Voor wie geschikt?

– voor iedereen die een hond heeft die uitvalt naar andere honden

– voor iedereen die het welzijn van zijn hond belangrijk vindt

– voor iedereen die veel tijd en energie wil steken om het probleem op te lossen

– voor eigenaren die weer met meer ontspanning willen wandelen

– voor eigenaren die hun hond willen leren lezen

 

Wat houdt de cursus in?

Deze cursus is een combinatie van fysieke en online begeleiding.

Voorafgaand aan de cursus vul je een uitgebreid intakeformulier in en maak je (als het veilig kan) filmpjes van het gedrag van je hond.

De eerste les is een theorieles voor alle deelnemers. Deze les is zonder hond.

Daarna maken we in individuele online sessies een plan van aanpak dat specifiek is gericht op jouw situatie. Je gaat hiermee zelf thuis aan de slag en we begeleiden je wekelijks. In de ene week is er een online contactmoment, in de andere week is er een trainingssessie op locatie met andere honden.

We leren je hoe jij je hond kunt helpen met de situatie om te gaan. Hoe begeleid je hem en wat kun je doen om hem met meer ontspanning te wandelen.

Je wordt lid van de besloten FB-groep. Daarin kun je vragen stellen, met andere deelnemers overleggen en filmpjes uploaden waar je van ons feedback op krijgt.

LET OP: Jouw aanwezigheid bij deze cursus is niet vrijblijvend. Het heeft direct effect op de andere cursisten als je niet komt. We vragen dus echt commitment!

Het resultaat van de cursus is sterk afhankelijk van je eigen inzet!

 

Wanneer en kosten?

De cursus vindt plaats op woensdagochtend en bestaat uit 6 fysieke lessen + 6 weken online begeleiding. 

 

De lessen duren ca. 45 minuten en je werkt in een drietal (twee honden tegelijk, eentje pauze). Je wordt 1 op 1 begeleid tijdens de training. De online sessies zijn individueel.

Kosten voor deze cursus zijn € 395,-

 

Waar?

Onze leslocatie in Druten en eventueel andere (buiten)locaties in de omgeving van Nijmegen.

MEERDAAGSE CURSUS HONDENMASSAGE

Hondenmassage is een hele fijne ondersteuning voor elke hond. Van jong tot oud, actief of lekker lui, met en zonder fysieke of gedragsmatige uitdagingen. Wil jij jouw hond ook ondersteunen met hondenmassage en echt goed leren masseren? Dan is dit een cursus voor jou!

 

Voor wie geschikt?

 • voor iedereen die zijn hond de ontspanning en ondersteuning van massage gunt
 • voor iedereen die zijn hond fysiek en mentaal gezond wil houden
 • voor iedereen die zijn eigen hond echt goed wil leren masseren
 • voor iedereen die wil leren wat de meerwaarde van hondenmassage voor zijn hond is
 • voor iedereen die de band met zijn hond wil versterken
 • voor iedereen die fysieke en mentale ongemakken bij zijn hond sneller wil signaleren
 • voor iedereen die zijn hond beter wil leren lezen

Wat houdt de cursus in?

In 3 lessen van elk 2,5 uur leer je wat de meerwaarde van hondenmassage is voor jouw hond.  Door anders te leren kijken naar je hond en echt te leren voelen, zal er een wereld voor je open gaan. Je gaat herkennen wanneer er fysieke aandachtspunten spelen of wanneer je hond stress ervaart en hoe je je hond hierbij kunt ondersteunen met hondenmassage.  Je leert hoe je een massage opbouwt en waar je op moet letten. Met verschillende massagetechnieken leer je hoe je jouw hond kunt laten ontspannen.

 

Bij hondenmassage blijven we altijd binnen de grenzen van een hond. Jouw hond kan heel goed vertellen wat hij wel en niet fijn vindt. Tijdens deze cursus zal je leren hoe je hond dit aangeeft en hoe je je massage hierop aan kunt passen. 

 

Om goed te kunnen masseren is het handig als je ook iets leert over de fysiologie en anatomie van de hond. Daarom zal de basis hiervan meegenomen worden in deze cursus. Zo ook de contra-indicaties. Wanneer mag je wel masseren en wanneer niet?

 

Tussen de lessen door ga je het geleerde in de praktijk brengen. Door middel van filmmateriaal kijken wij met je mee en krijg je feedback.  

Wanneer en kosten?

De cursus bestaat uit 3 lessen. Deze vinden plaats op:

– zaterdag 25 februari van 10:00 – 12:30 uur

– zaterdag 11 maart van 10:00 – 12:30 uur

– zaterdag 1 april van 10:00 – 12:30 uur

We werken in kleine groepjes van maximaal 6 personen. De lessen zijn zowel met als zonder hond te volgen. Dit gaat in overleg. 

Kosten voor deze cursus zijn € 175,-

NB de cursus start bij minimaal 4 aanmeldingen

Waar?

Onze leslocatie in Druten 


De lessen worden gegeven door Odette. Zij is gediplomeerd Kynologisch Massagetherapeut (en gedragstherapeut) en is docent bij Kynomassage. De opleiding voor Kynologisch Masseurs en therapeuten. 

CURSUS MAATSCHAPPIJLEER

Een socialisatiecursus speciaal voor honden die de cruciale socialisatie als pup hebben gemist. Heb je een hond geadopteerd uit het buitenland of het asiel in Nederland? En merk je dat veel nog nieuw en spannend is voor jouw hond? We begeleiden jou en je hond graag in deze cursus maatschappijleer. 

 

Voor wie geschikt?

 • voor iedereen met een hond die onze maatschappij nog wat onbekend of spannend vindt
 • voor eigenaren die willen leren hoe ze hun hond het beste kunnen begeleiden en begrijpen 
 • voor iedereen die de band met zijn hond wil opbouwen en versterken
 • voor iedereen die het zelfvertrouwen van zijn hond wil vergoten

Wat houdt de cursus in?

We werken met verschillende oefeningen in het tempo van jouw hond. Een sociale wandeling, bewust aanraken, neus- en denkwerk en balansoefeningen zijn onderdeel van deze cursus.

 

We kijken heel goed wat bij jouw hond past om in kleine stapjes zelfverzekerder te worden en bekend te raken met verschillende prikkels in onze maatschappij. Dat kunnen voorwerpen zijn, andere honden, mensen en dieren, aanraking, geluiden en geuren. 

De oefeningen zijn bedoeld voor het opbouwen van zelfvertrouwen en balans, het versterken van jullie band en om stress te reduceren. 

 

Wanneer en kosten?

De cursus bestaat uit 6 lessen van ca. 45 minuten per les en een sociale wandeling van ca. 1,5 uur. We werken in kleine groepjes van maximaal 4 honden met maximaal 2 begeleiders per hond. Kosten voor deze cursus zijn € 250,- 

 

Waar?

Onze leslocatie in Druten en andere (buiten)locaties in de omgeving van Nijmegen.